Chrille å Johanna

Chrille å Johanna

Tack för i år!

Tävlingar..Posted by chrille Wed, October 08, 2014 06:22:10
Passar på att tacka för i år och hoppas det varit intressant att hänga med!

Speciellt tack till:
Långsjö Trading Borlänge
Svensk Bilvård Borlänge
CJ-Screentryck Hedemora

På återseende nästa år!

Finalrace Gävle

Tävlingar..Posted by chrille Sat, October 04, 2014 16:41:35
Då var säsongens sista race avslutad på Rörbergs motocrossbana utanför Valbo. Sandbana som på slutet av dagen blev ganska gropig.

Heat 1 Kom iväg ruggigt bra i starten och var 4a ut ur första böj. Dock kändes cykeln lite konstig och jag själv såg till att bromsa död på den vid 2 tillfällen. Detta tillsammans resulterade i att jag slutade som 16e man.

Heat 2 Efter att ha fått stopp på en läckande framgaffel som var orsak till det konstiga beteendet på cykeln och justerat lite på stötdämparna jagade jag ut i det sista heatet. Kom ut mitt i starten och fick jaga och kämpa för att försvara placeringen. Gick riktigt bra till den avslutande kurvan där jag blev omkörd. Slutresultat 11e plats.

Detta till trots behöll jag min 3e plats i totalen och i skrivandets stund väntar vi nu på prisutelning i Sandviken.

Film från banan finns här:
http://youtu.be/fQ3fcLz5r_YRace 8 Surahammar

Tävlingar..Posted by chrille Tue, September 30, 2014 20:51:39
Ett litet samhälle beläget i skogarna mellan Fagersta och Västerås ruvar på en smaskig motocrossbana. Stället heter Surahammar och solen sken hela dagen på oss. Annat var det på kvällen innan då vi anlände till banan. Kraftig blåst och rejäla regnskurar. Det bäddade för en riktigt lortig tävlingslördag.
Underlaget var väldigt varierande på denna bana, större delen jord och resten lös sand. Blött var det minsann, se på filmen, lite sjöar här och där. Tack vare det fina vädret torkade banan upp under dagen.

Heat 1
Är på hugget i starten, liiite för häftig på gasen bara vilket resulterar i släpp på bakhjulet och ett kast åt sidan... in i närmsta medtävlande. Blev således en av de sista av från startplattan. Tände till efter den dåliga starten och hittade flyt i körningen. Körde upp mig till 10/22 till slut och får vara nöjd med det.

Heat 2
Startsnabb som bara den, den här gången, 2a in i första kurva och andra kurva. Helt plötsligt tappar jag flytet och farten, kämpar för att köra som folk på banan. Vid 2 varv kvar hittar jag åkflytet igen. Lite för sent tyvärr, rullar i mål som 12/22.

Håller mig kvar på en 3e plats i totala tabellen med dessa resultat inför den sista tävlingen i Gävle den 4/10.

Film finns från banan här:
http://youtu.be/r2cmT00e3lY

Race 7 Ljusdal

Tävlingar..Posted by chrille Wed, September 24, 2014 21:04:34
Första besöket på denna bana någonsin. Underlaget på banan är sand och dagen till ära utprovar jag ett så kallat sanddäck (bak) ser ut så här:

Det var kallt på morgonen och dimman rullade in lagom till start för träningen.
Då detta var den första riktiga sandbanan på tävlingsåret, kände jag att jag kanske inte tränat tillräckligt mycket på detta underlag för att ta en schysst placering.

Heat 1
Bakdäcket hugger fantastiskt bra och skickar iväg mig med bra fart, lite för bra kanske då jag driver ut för långt i första kurvan, tar mig in bland gänget på 4-5 plats. Under heatet kände jag osäkerhet i de riktigt lösa (underlaget alltså) och kurviga partierna och detta gör att jag lägger omkull cykeln lätt ett par gånger under heatet. Tar in någon placering och slutar på 13/21.

Heat 2
Samma bett i starten denna gång och var med bättre vid första sväng, 3e plats och nu gällde det att ligga i. Började få kläm på underlaget och var laddad för att köra järnet. Vid ingången på andra varvet hade jag en 5e plats och kände flyt i åkningen. Dock gick det på tok efter halva andra varvet där jag bromsar in pga en förare framför mig vinglar ostadigt i spåret och jag blir påkörd. Min cykel underst i högen givetvis. Försöker slita upp den andra cykeln utan att lyckas, då denna förare åmar sig lite. Till slut är jag tillbaka på hjulen men mycket långt ner i listan. Hittar flytet igen, tar några placeringar och var riktigt nära på att ta två till när målflaggen gick. 16/21 blev resultatet.

Film från banan finns här:
http://youtu.be/kqIR0m17Jz0


Race 6 Voxnadalen

Tävlingar..Posted by chrille Mon, September 15, 2014 21:14:06
Så var det dags att än en gång inta Alftas motorbana Voxnadalen. Banan bjuder på sandigt underlag med inslag av jord... bitvis.
Uppvärmningen kändes helt ok men samtidigt satt en viss oro kvar i ryggraden sedan vurpan i Grängesberg 4 veckor tidigare.

Heat 1
Jag var riktigt snabb i starten och var 2-3 in i första böj, kände att det var lite halt åt framhjulet och höll igen och blev passerad av ett koppel medtävlande. Tog mig över mål på placering 9/16.

Heat 2
Inte fullt lika snabb i starten denna gång och får kämpa lite hårdare för att hålla en hygglig placering. Tappade några positioner men hämtade igen på slutet av heatet och tog in en placering. Slutade 10/16.

Med dessa resultat ligger jag för tillfället på plats 3 i totalen med 3 återstående tävlingar.

Klipp från banan finns här:
http://youtu.be/o5P6l9YfRAM

Race 4 och 5

Tävlingar..Posted by chrille Thu, September 11, 2014 20:43:58
Den 9 och 10 augusti hölls det två tävlingar i Grängesberg. Denna bana bjuder på mjukt underlag med gott om bett för bakdäcket. Underlaget kallas slig och kan jämföras i konsistensen med slippasta. Kuperad bana med branta stigningar och häftiga utförslut.
Jag har varit startsnabb på denna bana förut och hoppades på det även nu. Senaste tävlingen på denna bana slutade med ett besök på akuten då jag ramlade och försatte axeln ur led (2013).

Lördag, Race 4:
Kändes riktigt bra på startträningen och fick iväg cykeln bra. I final 1 var jag 2a runt startböjen och det kändes som jag flög fram. Ordentligt vattnad bana gjorde att jag blev osäker på greppet för framhjulet och slutade på en 9e plats.

Final 2 inleddes på precis samma vis, 2a ut i starten, dock hade banan förändrats en del under dagen och jag blev en aning överraskad av hur den såg ut. Slutade på 10e plats.

Söndag, Race 5:
Kändes bra under startträning och var helt inställd på att ta starten den här gången. Hann tyvärr inte så långt då jag redan under träningsvarven landade lite olyckligt efter ett krön. Framhjulet halkade undan i landningen och jag försökte rädda det genom att ge mer gas vilket resulterade i att cykeln for åt ena hållet och jag åt det andra. Med en axel ur led... igen. Denna gång fick jag inte tillbaka den igen själv utan det blev rask färd till sjukhuset med ambulans. Inga poäng med från det racet.

Så här såg banan ut:
www.youtube.com/watch?v=RwqOF_jWns4


Lite för häftigt skutt

Tävlingar..Posted by chrille Wed, September 10, 2014 22:08:49
Ibland går inte alla hopp som jag tänkt mig, här skrämmer jag upp en funktionär i Grängesberg smiley

http://youtu.be/ywtqi81dxLY

Rehabträning

Tävlingar..Posted by chrille Wed, September 10, 2014 21:06:49
Provåkning för test av axel inför tävlingen som äger rum på lördag i Voxnadalen. Denna träning är från Aspnäsbanan i Säter.

http://youtu.be/eGpoY_DiKjs

Next »